23948sdkhjf

De får uppdrag av Jordbruksverket att öka eko-kunskapen i offentlig sektor

| Av Andréas Göransson | Tipsa redaktionen

"Det är fantastiskt roligt"

Jordbruksverket har beviljat Martin & Servera 995 000 kronor för perioden 2018 till 2020. Dessa pengar delas ut för att ta fram och genomföra en e-learning om ekologiska livsmedel för offentlig sektor. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Totalt har Jordbruksverket beviljat 26 miljoner kronor för 11 nya projekt i syfte att höja kunskapen om ekologiska livsmedel genom information, utbildning och kampanjer. Målet är att främja produktionen och konsumtionen av ekologiska livsmedel.

Den utbildning som Martin & Servera får uppdraget att göra ska hjälpa politiker och tjänstemän, men också de som arbetar med matlagningen i offentlig verksamhet, till ökad kompetens om ekologiska livsmedel. Utbildningen är Martin & Serveras bidrag i det fortsatta arbetet med den nationella livsmedelsstrategin.

– Vi fick in många bra projektansökningar och konkurrensen har varit hård. Vi har gjort en helhetsbedömning av projekten och deras angelägenhetsgrad. Vi har bedömt ansökningarna utifrån erfarenhet, kompetens, målgruppsanpassning och innovationsgrad. Andra faktorer vi vägt in är samverkan, bredd och kostnadseffektivitet. Samverkan är viktigt och skapar kopplingar mellan åtgärder och aktörer, berättar Åsa Lannhard Öberg som är Jordbruksverkets projektledare för ekouppdraget, i pressmeddelandet.

– Samarbete mellan privat och offentlig sektor, är en viktig komponent i arbetet med att skapa förutsättningar för fler jobb och hållbar tillväxt i hela värdekedjan, kommenterar Håkan Åkerström, koncernchef Martin & Servera.

Martin & Servera är enda aktör från näringslivet bland dem som beviljats projektpengar. Det är företagets utbildningsavdelning, Gastromerit, som kommer att ansvara. Redan idag jobbar Gastromerit med att göra flera lärarledda kurser till e-learning.

– Det är fantastiskt roligt att Martin & Serveras erfarenhet som utbildare av branschen och vår kunskap om att göra affärer med offentlig sektor kan kombineras och användas på det här sättet, säger Kristina Ossmark, marknadsdirektör på Martin & Servera.

Kristina Ossmark berättar också att Martin & Servera nu sätter igång att producera utbildningen. Förhoppningen är att flera av de andra aktörer som beviljats pengar av Jordbruksverket inom ramen för eko-projektet kommer att medverka med sina olika perspektiv.

Fakta om Martin & Serveras utbildningsverksamhet Gastromerit

-3800 utbildningsdagar genomförda under 2017

-40 olika kursledare

-60 olika kurser i det öppna kursprogrammet just nu

-skräddarsydda utbildningar för en kommun eller ett restaurangföretag
Håll dig uppdaterad med Food Supply SE
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Läskföretaget får böta halv miljon

Kraft Heinz nya vd ska satsa på tynande varumärken

Bättre än väntat för Coca Cola

Axfoods lager – nu spårbarhetscertifierade

På nytt jobb
Orkla med ny kommunikationsdirektör

Svensk sötpotatis kan komma till handeln

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Göteborgsmodell mot matsvinn blir Sverigemodell

Utvecklingsmarknader lyfte Unilever och Nestle

Keso i ny förpackning

"Enorm potential med havren som råvara"

Mats Liedholm vd på Fazer Sverige berättar i Chefsintervjun om hur anrika företag blir innovativa och om hur fler borde testa att jobba på Ica.

Kvinnan bakom tallriksmodellen: "Livsmedelsverket är alldeles för flata"

Njie köper Sveriges största hinderbana i stadsmiljö

Bättre än väntat för Pepsi

Han får fängelse för hästköttsskandalen

Anamma med ny plattform - recept blir till färdig matkasse

De tävlar om att uppdatera kostråden

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Fler butiker börjar med komposterbara påsar

En tredjedel av den svenska potatisen har försvunnit

1

Ägg ökar - men inte de Krav-märkta

Köttföretag får böta efter sågolycka

Pilotprojekt ska göra bönder koldioxidneutrala

De slopar burägg i EMV

Trendbrottet: Vi äter mer fisk

Slakteri skållade levande kycklingar

Picadeli fortsätter expandera

Atria satsar på Lönneberga – går in i nya kategorier

Priserna stod stilla under mars

Menigo köper ut Arla

Hälsingestintan i samarbete med Glada utegrisar

Änglamark och Lantmännen hållbarast i branschen

Kafferabatt minskar engångsmuggar

"Larvigt" bröd en succé i Norge

Picadeli tar bort knivarna – och lanserar nytt protein

Orkla köper bagerileverantör

Coopbutik levererar svinnmat till finmiddag

Se alla Företagens egna nyheter

ASi-5 - Nya förutsättningar för riktigt Automation

Klovakuumpumpen Mink MV 0312 B från Busch Vakuumteknik – effektiv och tillförlitlig

Tryckluftsdrivna membranpumpar i hygieniskt utförande

Sänk kostnaderna med Balluffs in-/utgångshubbar och IO-Link teknik!

Varför använda mikrovågsgivare?

R 5 0760 A PLUS den intelligenta vakuumpumpen med integrerad frekvensomvandlare

Innovation inom livsmedelsindustrin!

Reducerad utvecklingstid och ökad produktivitet för maskinbyggare

Hållbara lösningar: RPC Superfos-hink i toppkvalitet med återvunnen plast

USON Matavfallskvarn - Waste Queen

Vad är egentligen en Logimat?

-Hur kan IO-Link öka prestandan i ert nätverk?

Mirit Glas framställer kemiskt härdat glas till industrier

Telfa AB - livsmedelspumpar ställer ut på Euro Expo industrimässa i Norrköping 10-11 april

Försäkra dig om att du inte har några fula fiskar i ditt sortiment

Hygieniska dubbelskruvpumpar för livsmedelsindustrin

Lenze har medverkat på Hannover mässan med spännande nyheter

Vässa era interna revisioner - Webinarium 26/4

Webinar Motion Analyzer Online Tool

Telfa AB - livsmedelspumpar ställer ut på Euro Expo industrimässa i Norrköping 10-11 april

Alla behöver en hylla

ebm-papst fläktar AxiCool kyler nytt distributionscenter i Kapstaden

Nomo investerar i en lagerautomat

Träffa AxFlow i Norrköping 10-11 april 2019

TREFA marshmallow-linje

Sänd till en kollega

0.127