23948sdkhjf

Berendsen medverkar på Chark-SM i Göteborg

Företaget har med sin nya kollektion för livsmedelsbranschen.
Den 8 november är det dags för Chark-SM i Göteborg. Berendsen finns på plats för att visa sin kollektion för livsmedelsbranschen – Foodsafety.

– Det finns många saker att väga in när man väljer arbetskläder till anställda inom livsmedelsindustrin. Det viktigaste är att plagget uppfyller kraven på riskhantering och livsmedelssäkerhet, säger Eva Jönnerheim som arbetar med produkt- och marknadsfrågor inom affärsområde Workwear på Berendsen i ett pressmeddelande. Hon fortsätter.

– Du måste också kontrollera att produkterna inte exponeras för kontamineringsrisker via de anställda. Och givetvis måste arbetskläderna vara bekväma att ha på sig.

Design och tyg i Foodsafety-kollektionen uppfyller DIN standard 10524 för livsmedelsindustrin och är anpassad för IFS, TESCO, BRC och HACCP-miljöer.

– FoodSafety medger också en enkel identifiering av personalen tack vare en zonmärkning på plaggen så att de befinner sig i rätt produktionsområde, avslutar Eva Jönnerheim. DIN 10524 anger även krav på designen av plagget i relation till tre riskkategorier vilket är anledningen till att vi har valt att certifiera våra arbetskläder enligt denna standard.

Berendsens hyrsystem gör att kunderna kan försäkra sig om att personalen byter plagg tillräckligt ofta för att garantera rätt hygiennivå. Berendsen har en omfattande service ute på kundernas arbetsplatser och hämtar, lämnar och låter medarbetarna prova ut kläder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079