23948sdkhjf

Här strålar världens mattrender samman

| Av Joachim Björk | Tipsa redaktionen

Rapport från en av världens största matmässor i Paris.

Med över 7 200 utställare och 310 000 besökare som vimlade i åtta mässhallar i det gigantiska mässområdet på Paris-Nord Villepinte, är SIAL Paris en av världens största matmässor.

Läs också: Synliga svenskar rider på trendvåg

Tyngdpunkten ligger på stora nationella paviljonger där livsmedelsproducenter från hela världen tävlade om mässbesökarnas uppmärksamhet, men tonvikten ligger på innovation, nyheter och trender.

Mässan har ett eget framtidslaboratorium där besökarna bland annat kunde prova att arbeta i ett kök med hjälp av vr-utrustning. Där fick också upstart-företag från olika länder tillfälle att pitcha sina innovationer. Ett av dem var svenska The Edibles som fick en liten stund i rampljuset för sina ätbara sugrör, i konkurrens med spanska Sorbos som har en liknande produkt.

Förutom de ordinarie scenerna och seminarierna fanns och en hel avdelning för ”Alter’Native Food”, med en egen scen och forum som drog mängder av intresserade mässbesökare.

Inte bara i alternativavdelningen, utan i hela mässan trendade nyckelord som ”healthy”, ”organic”, ”raw”, ”clean” och ”vegan”. Nästan alla utställare, utom de mest traditionella, tävlade om vem som kunde klämma in flest trendord i sina montrar.
Protein är och också hett, och alternativa proteinkällor som insekter och syrsor, börjar ta plats. Men det gick också att utläsa trender mot till exempel mer enkelhet. Bekvämlighet för konsumenterna kommer att vara viktigt framöver, och kreativa sätt att paketera och servera färdiga måltidslösningar kommer mer och mer.

Mer om: SIAL
Håll dig uppdaterad med Food Supply SE
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

SIA Glass byter vd

Rolf Frid lämnar över till Stefan Carlsson.

Valio utbildar sina bönder i kolbindande jordbruk

Målet är en koldioxidneutral mjölkproduktion.

Näringsrik mat ger hälsoeffekter

Enligt en ny rapport i Science är fördelningen mellan fett och kolhydrater oviktig ur hälsosynpunkt. Man bör istället fokusera på näringsrika livsmedel.

Willys introducerar ”Bröl”

Gammalt bröd blir mörk julöl. ”Mycket populär”.

Coop återkallar charkprodukter

Här är hela listan.

Fortsatt mindre kött och matfågel på tallriken, men mer svenskt

Jordbruksverket har undersökt svenskarnas köttvanor.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Estrella stöttar Musikhjälpen med snacksauktion

Få chansen att besöka chipsfabriken.

Nu öppnar Ölands första nätmathandel

Han är ny vd på Sales Support

Ny kommunikationsdirektör för Fazer Food Services Sverige

Tillträder tjänsten i januari.

Arvid Nordquist planerar nytt kafferosteri – kan ge 200 nya jobb

Rosteriet placeras i Järfälla.

Veganexpert granskar utbudet i butikerna

Food Supplys systersajt Fri Köpenskap och bloggaren Gustav Johansson jämför utbudet i fyra butiker.

Coop återkallar skinka – kan innehålla listeriabakterier

Konsumenterna uppmanas lämna köpta produkter i butik.

Från pappersflaskor till bananband

För årets sista Pack@lunch var fokus livsmedelsförpackningar och hade BillerudKorsnäs som värd för cirka 140 deltagare.

Gateau öppnar pop-up butiker i H&M HOME:s nya konceptbutiker

"Ett spännande samarbete"

Liten handlare blev superföretagare

Så blev Handlar'n i Ursvik en av två på årets superföretagarlista.

Köttfärs återkallas – kan innehålla salmonella

Återkallelsen gäller sju produkter.

Kavlis medarbetare delar ut miljonbelopp till välgörenhet

Så rankas leverantörerna

Matsmart retirerar från Norge

Matverk Närke 2019 vanns av sBread

"När svinn blir win och botten blir toppen"

Delicato byter säljbolag

Felix Risgröt senast ut med märkningen Från Sverige

Märkningen gör det lättare för konsumenter att hitta produkter med svenska mervärden.

Ny vd för Svenskt kött

Tillträder sin post i januari.

Matleveranstjänst till Malmö

Saffran hamnar på kryddhyllan

Han är ny hos Altia

Läppja på GW

Student öppnar obemannad butik

Han bjöd snattarna på lunch - då minskade stölderna

Här är årets bästa matböcker

Orkla lägger bud på Kotipizza

Svenska Lantchips tillverkar världens miljösnällaste chips

Vd-skifte på Martin & Servera

Rootfruit flaggar för förlust

Fortsatt förlust för Simris Alg

Se alla Företagens egna nyheter

Naturliga köldmedel i kylanläggningar ställer krav på säkra fläktar

IMA DAIRY & FOOD Erca är förhandlad av Bull Salicath ApS

Trevlig helg

Energieffektiva fläktar för kylkabinett på stormarknader

EC-fläktar som styrs via MODBUS kan på sikt bli självlärande med hjälp av Artificiell Intelligens

ebm-papst tar GreenTech till en ny nivå och lanserar GreenIntelligence

Mirit Glas har ett av det största och mest välsorterade utbud av glasrör och glasstavar

Bull Salicath ApS

Julkalender SSI Schäfer

SSI Schäfer Julkalender 2018

Motordrivna membranpumpar för livsmedelsindustrin

Naturliga "clean label" färger och extrakt för drycker

Carlsson & Möller AB

Universal koppling till IO-Link

Enkel och praktisk IO-Linklösning

Spara energi för en halv miljon kronor per år

Frystorkad avokadopulver - lätt, hälsosamt och minimalt svinn

Biggans såser fylls med komplett fyllningslinje från Christian Berner

Program för fläktval och beräkningsfunktion underlättar för både OEM-företag och installatörer

Trioplast - WE ARE #4

EC-lågenergifläktar på ExpoKyla i Malmö och Helsingborg

Mirit Glas leverar säkerhetsglas – glas for beskyttelse

IMA DAIRY & FOOD Hassia är förhandlad av Bull Salicath ApS

Telfa AB - livsmedelspumpar ställer ut på Euro Expo industrimässa i Örebro ...

Limagrain lanserar CereClean - "clean label" konserveringsmedel för bröd

Sänd till en kollega

0.255