23948sdkhjf

Svensk, vegansk produkt vann pris på internationell matmässa

Har bland annat lanserats som marinerad burgare.
Den svenska innovationen Bärta - öländska ärtor som groddats och fermenterats på indonesiskt vis vann internationellt pris på matmässan Nordic Organic Food Fair.

Bärta burgare umami vann priset Best New Organic Special Diet Food Product på mässan Nordic Organic Food Fair i Malmö härom veckan. Efter det är intresset för Bärta så stort att det har blivit kö i produktionen.

− Vi är otroligt glada för priset och den fantastiska nationella och internationella respons vi har fått på produkterna. Vi har företag som vill beställa produkterna till Grekland och Spanien, men just nu vill vi växa successivt på den svenska marknaden för att kunna behålla vår höga kvalitet och nära kontakt med kunderna, säger Pia Qvarnström, vd och produktutvecklare på Swedish Temptations, i ett pressmeddelande.

Bärta är en svensk innovation som bygger på den indonesiska traditionen att fermentera sojabönor till tempeh men här har metoden anpassats till svenska ärtor. Ärtorna har även groddats, vilket ger en mer utvecklad smak, bättre näringssammansättning och smältbarhet.

− Det är tydligt att det finns en stark längtan efter veganska och planetnyttiga livsmedel som inte kompromissar med smakupplevelsen. Bärta är ett hälsosamt och lågprocessat livsmedel för hållbarhetsmedvetna konsumenter - drömmen för alla moderna butiksägare, säger Pia Qvarnström.

Bärta har lanserats i form av tre frysta produkter för dagligvaruhandeln. En naturell variant, marinerade bitar och marinerade burgare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062