23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Fortsatt höga konkurstal inom hotell- och restaurangbranschen

Antalet konkurser ökar stadigt, enligt siffror från UC.

I november ökade antalet konkurser inom hotell- och restaurang med 37 procent enligt statistik från UC. Under november i år gick 48 företag i konkurs vilket är att jämföra med 37 under samma månad i år.

Nu har konkurserna ökat i snart två år. Även om vi tar hänsyn till att det har startats fler företag så ökar andelen bolag som går i konkurs. Det sker trots att vi har haft högkonjunktur under många år. Vi vet redan att hushållens framtidstro kring sin egen ekonomi dalar, vilket i sin tur kan spä på konkursökningen framöver då konsumtionen minskar. En oroväckande negativ spiral, säger Richard Damberg, ekonom på UC i en kommentar.

Hittills i år, januari till november, har 446 företag inom hotell och restauranger gått i konkurs jämfört med 361 företag under samma månad i fjol vilket är en ökning med 24 procent. UC noterar att det lutar åt att året avslutas med ökande konkurser i samtliga segment.

Totalt ökade företagskonkurserna med 17 procent i november och hittills i år har antalet konkurser ökat med 13 procent.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.063