23948sdkhjf

Nytt samarbete stärker Löfbergs i Finland

Rosteriet knyter band med te-huset Nordqvist.
Löfbergs försäljning i Finland fortsätter att öka. För att möta efterfrågan och öka servicegraden mot den finska dagligvaruhandeln inleder det svenska kafferosteriet ett samarbete med tehuset Nordqvist.

– Med hjälp av Nordqvists säljkår stärker vi närvaron inom den finska dagligvaruhandeln. Det ger oss goda förutsättningar att fortsätta växa och nå vårt mål att bli den mest omtyckta kaffeleverantören i Finland, säger Kent Pettersson, försäljningsdirektör på Löfbergs, i ett pressmeddelande.

Tehuset Nordqvist grundades 1979, och är precis som Löfbergs ett familjeföretag. Företaget har en marknadsandel på 23 procent, med en kontinuerlig tillväxt. 2018 invigde Nordqvist en helt ny produktionsanläggning i Nurmijärvi, strax utanför Helsingfors.

– Det här är ett samarbete mellan två framgångsrika företag som delar värderingar kring smak, kvalitet och ansvar för människor och miljö. Samarbetet stärker oss inom segmentet varma drycker, där vi blir en totalleverantör av kaffe och te, säger Riku Nordqvist, vd på Nordqvist Te.

Försäljning av Löfbergs kaffe i Finland ökar inom både dagligvaruhandeln och bland caféer och restauranger. Löfbergs har positionerat sig med sitt mörkrostade kaffe, något som visat sig vara ett lyckokast. Medan kaffesegmentet som helhet står still i Finland ökar försäljningen av mörkrostat kaffe med ca 30 procent per år.

– Vi har träffat rätt med vårt mörkrostade kaffe och vunnit många finska kaffeälskares hjärtan. Nu hoppas vi att samarbetet med Nordqvist gör att det blir ännu fler, säger Kent Pettersson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.203