23948sdkhjf

Färskfoderbranschen startar förening

Ny förening för djurmatstillverkare.

Svenska tillverkare av färskfoder för hund och katt har gått samman och bildat en ny branschförening - Svenska Färskfoder. Färskfoder är det snabbast växande segmentet inom foderindustrin och förra året tillverkades cirka 7 000 ton färskfoder endast i Sverige.

Föreningen har bildats för att bättre kunna ta fram riktlinjer, utbilda aktörer på området och visa på fördelarna med färskfoder. Total har 13 svenska producenter bildat föreningen.

– Många upplever att deras hund eller katt får ett större välbefinnande med färskfoder med bättre ork, bättre andedräkt, rörligare leder och mer lyster i pälsen. De tar upp näringen från färskfoder mycket bättre och får hälften så mycket avföring. Vi vill också slå hål på myter som att det är dyrare än annan mat och att det är farligt för hunden eller katten, säger Carl Haglind, talesperson för nybildade Svenska Färskfoder i ett pressmeddelande.

Dessa producenter ingår från start i Svenska Färskfoder:

Bravo, Fodax, Halla Petfood, Hugo & Celine, Klass, Mush, Nordic Sturko, Pondusfoder, Raw for Paw, Real Färskfoder, Sund Hundmat, Voff Science och Vom og Hundemat.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062