23948sdkhjf

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Det svenska bolaget LPES Foods har idag begärts i konkurs. Bolaget är ett helägt dotterbolag till investmentbolaget Exeotech, vars styrelse nu begärt bolaget i konkurs.

LPES Foods huvudsakliga verksamhet utgörs av forsäljning och distribution av kött, grönsaker, ost, olivolja och potatis till restauranger i framförallt nordvästra Skåne men även Stockholm.

LPES Foods drabbades hårt av det priskrig som rådde på kött under hösten och även om åtgärder vidtogs som gav effekt drog bolaget på sig extra kostnader och skulder. Dess skulder kunde inte regleras på annat sätt än genom kapitaltillskott, något Exeotech inte ansåg att de skulle kunna få tillbaka vid en planerad avyttring.

– Exeotech har tidigare inte levt upp till aktieägarnas krav på avkastning vilket är ett måste framöver. Vi tvingas därför nu till smärtsamma men nödvändiga prioriteringar. Att försätta LPES Foods i konkurs är ett hårt slag för framförallt anställda, leverantörer och aktieägare men att vi tror att detta är rätt beslut för Exeotech, säger Exeotechs vd, tillika LPES Foods vd Olle Andersson i en kommentar.

Exeotech kommer nu fokusera på sina övriga portföljbolag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081