23948sdkhjf

Exeotech gör sig av med Österhagen Glass

Exeotech har avyttrat sitt ägande i Österhagen Glass. Andelen uppgår till omkring 40 procent av bolaget. Köpare är Burensvik Holding, tidigare ExeoTech Ventures, som avyttrades i början på juni. Det framgår av ett pressmeddelande.

Köpeskillingen uppgår till cirka 0,4 miljoner kronor, vilket motsvarar både bokfört och uppskattat värde i Exeotechs substansberäkning. Transaktionen ger ett nettolikviditetstillskott, efter amortering av skulder, på cirka 200 000 kronor, framgår det vidare.

– Vi har inte ändrat vår positiva uppfattning om potentialen i Österhagen Glass. Däremot har vi krasst konstaterat att med de begränsade resurser vi arbetar med så är inte utväxlingen tillräcklig för ett innehav som idag inte utgör mer än cirka 3 procent av substansvärdet. Vi kommer att fortsätta arbetet med att renodla vår verksamhet ytterligare samt stärka vår likviditet samt betala av äldre skulder. Jag hoppas därför kunna presentera fler åtgärder inom kort, säger Exeotechs vd Olle Anderson i en kommentar.

Österhagen är en liten gård mellan Hjo, Skövde och Tibro. Det är också hemort för Stig Ernbro och Inger Hersby som 1993 började tillverka Österhagenglass, först i Strängnäs och sedan i Hjo.

Exeotechs försäljning var i juni i linje med maj och i stor sett oförändrad mot föregående år. Torkad frukt fortsätter att vara bolagets viktigaste produkt även om dess andel av försäljningen i juni minskade till cirka 63 procent.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.082