23948sdkhjf

Upp för Orkla

Första kvartalet för den norska livsmedelsjätten Orkla visade på positiva siffror med ett rörelseresultat på 1 020 miljoner norska kronor, en ökning med 14 procent. Intäkterna under samma period ökade även de med fem procent.

Främst ökade märkesvarorna som ökade med 10 procent i rörelseresultatet och den organiska tillväxten låg på 0,9 procent. Orkla Foods såg organisk tillväxt på de flesta marknader och Orkla Confectionery & Snacks såg framgångar i Norge, Finland och Danmark.

– Vi har kommit igång med den nya strategiperioden och vårt fokus på kort sikt ligger på att förbättra driftsmarginalen. Det är därför glädjande att se att vi levererar marginalförbättring och tillväxt i rörelseresultatet. Vi har också genomfört flera viktiga uppköp, däribland köpet av den finska restaurangkedjan Kotipizza Group, säger Orklas koncernchef Peter a. Ruzicka i en kommentar.

Under kvartalet har Orkla bland annat även köpt det svenska företaget LEcora samt gått in som storägare i den portugisiska kombucha-tillverkaren Asteriscos e Reticências.

Orklas resultat före skatt ökade med 12 procent till 990 miljoner kronor under det första kvartalet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156