23948sdkhjf

HK Scan vill nyemittera för 60 miljoner euro

HK Scan har haft det kämpigt den senaste tiden men kunde dock visa upp ett förbättrat resultat för första kvartalet 2019. Rörelseresultatet låg på minus 14,7 miljoner euro, en förbättring med 3,6 miljoner i jämförelse med första kvartalet 2018.

För att stärka företagets finanser har Hk Scan påbörjat en rad åtgärder, däribland uppsägningar men nu föreslår även koncernen en nyemission på upp till 60 miljoner euro, med en övertilldelningsoption på upp till 12 miljoner euro. Beslutet om nyemission kommer att tas på en extrastämma den 29 maj.

– Vi fokuserar på att förbättra kassaflödet och intjäningen. Vi är inte nöjda men resultatet är bättre än för ett år sedan och vi är medvetna om orsakerna. De planerade åtgärderna fortsätter”, säger VD Tero Hemmilä i ett börsmeddelande.

En av huvudorsakerna till företagets ekonomiska problem uppges vara den problemtyngda kycklinganläggningen i finska Rauma, en anläggning som nu uppges visa ett positivt resultat.

Hk Scan kommer även att arbeta för att öka sin export gentemot Kina då efterfrågan där bara ökar på grund av den afrikanska svinpestens utbredning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093