23948sdkhjf

Astrid och aporna återuppstår

Entreprenör och före detta fotomodell går in och räddar.

Det kända svenska vego-varumärket Astrid och aporna försattes i konkurs i början av mars och det har varit osäkert om varumärket skulle leva vidare eller inte. Nu avslöjar Breakit att varumärket kommer att räddas av två entrepenörer, varav den ena är entreprenören och fotomodellen Heather Mills.

– Det hade varit en skandal att inte hjälpa det här innovativa bolaget att behålla sin starka position på marknaden, säger Heather Mills till Breakit.

Heather Mills står bakom det brittiska företaget Vbites som varit en av Astrid och apornas största leverantör som är ett av de företag som nu går in och räddar varumärket.

Den andre investeraren som går in i Astrid och aporna är den svenska techentrepenören Måns Ullerstam som går in med sitt växtbaserade bolag Kale United. Måns Ullerstam går även in som vd i bolaget samtidigt som grundarna av Astrid och aporna även de är kvar.

Produkterna har redan börjat skickas ut till butikerna och företaget kommer framöver att satsa på färre produkter och större volymer för att på så vis göra företaget mer snabbrörligt. Även vegansk ost kommer ligga i fokus.

Vad köpesumman för affären går på har inte kommunicerats.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093