23948sdkhjf

Snart är messmöret inte längre helt svenskt

Messmörstillverkaren Fjällbrynt skriver på sin hemsida att alla företagets pålägg tillverkas i "Sverige av svenska mejeriråvaror". Men sedan början av sommarenmstämmer det inte längre då Norrmejerier inte längre kunnat leverera vasslepulver till företaget varpå pulver istället importerats från Estland.

– Det är tyvärr så att vi inte längre kan få tag på vassle från Sverige, säger Andreas Millbourn, vd på Foodmark som står bakom Fjällbrynt till tidningen ATL.

Förändringen har alltså ännu inte märkts på företagets hemsida men enligt Andreas Millbourn ska detta åtgärdas inom kort.

– Ja, detta är så pass nytt att vi inte har hunnit ändra texten på hemsidan, det ska vi naturligtvis göra. Det är även så att det finns förpackningar ute i handeln där det står att mejeriråvaran kommer från Sverige, men de kommer snart att ta slut och vi vill inte heller kassera tusentals förpackningar, säger Andreas Millbourn till tidningen.

Vasslebristen från Norrmejerier beror på produktionsproblem i pulveranläggningen från 70-talet som tvingades stänga i maj i år och enligt mejeriet finns det ingen ekonomi i att renovera den till användbart skicka.

Andreas Millbourn hoppas att det i framtiden ska gå att få tag på svensk råvara för tillverkningen av det klassiska pålägget.

– Vi vill ju helst att den ska vara svensk, det har den alltid varit tidigare – men finns det ingen svensk vassle på marknaden är det inte mycket att göra åt, säger han till ATL.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127