23948sdkhjf

Byter svart plast mot transparent

Att fasa ut svart plast är en del av Foodmarks hållbarhetsmål för att alla förpackningar ska kunna materialåtervinnas till 2025.

Rydbergs Gårdsmärkta Potatissallader byter till transparenta lock på plasttrågen och förpackningarna blir därmed 100 % återvinningsbara. Detta innebär att ytterligare ca 35 ton plast per år nu kommer att kunna sorteras ut och återvinnas, vilket inte tidigare varit möjligt med infärgade svarta plastlock, enligt Foodmark.

– I och med detta byte av lock på våra potatissallader kommer inga av våra egenproducerade produkter längre ha svarta plastförpackningar och vi är stolta över att ha kommit ett bra steg närmare vårt mål! Övergången förväntas pågå under årets första kvartal fram tills att vi använt upp alla gamla förpackningar vi har kvar på lager, säger Lisa Walters Erixon, tf kommunikationsansvarig, Foodmark.

– Vi passar samtidigt på att ge salladerna nytt utseende med uppdaterad etikettdesign. I den nya designen kommuniceras vår gotländska koppling och vi stämplar var vår potatis har skördats.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Nystartade uppstickaren Nuverica i internationellt samarbete
Extra: Ica lanserar hårt besparingsprogram – 200 tjänster ska bort
Oro för vikande efterfrågan på svenskproducerad mat
Ifrågasatt äggregel slopas – Coop jublar
Probi tar över distributionen av egna varumärket
Stora vinster med kväveåtervinning från avloppsvatten
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.125