23948sdkhjf

Zeunerts varslar personal – produktionen står stilla

Efter 163 års produktion stänger bryggeriet ner.

Bryggeriet Zeunerts har i ett halvårs tid varit till salu men nu är personalen uppsagd och produktionen står stilla, rapporterar Örnsköldsviks Allehanda.

Det var i mars som ägarna Kopparbergs meddelade att de skulle sälja vidare Sollefteå-bryggeriet då de inte längre ansåg sig kunna lägga tillräckligt med fokus på det. Sedan dess har produktion pågått men nu har den upphört och de sju anställda på bryggeriet har varslats.

– Bryggeriet är fortfarande till salu, men vi har blivit uppsagda, säger Martin Persson, platschef till ÖA.

Till tidningen berättar Martin Persson att han är besviken på Kopparbergs vd Peter Bronsman för att inte ha väntat tillräckligt länge och att inte hållit sitt löfte om att göra det som är bäst för personalen.

Produktionen har legat nere sen i juni och i nästa vecka går sista tankbilen till Kopparbergs för tappning på flaska och burk. Zeunerts egna flasktappning lades ner 2015, vilket även då ledde till varsel av 14 anställda. Frakten ner till Kopparbergs har dock visat sig vara dyr, vilket har dragit upp kostnaderna.

– Vi kommer att skicka den sista ölen sen städar vi. När det är gjort går vi hem. Vi kommer inte att sitta där och titta på varandra tills att uppsägningstiden gått ut, säger Martin Persson till ÖA.

Zeunerts är Norrlands äldsta bryggeri och startade sin verksamhet redan 1857.

Läs även: Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078