23948sdkhjf

Nytt växtbaserat alternativ för matlagning

Fazer lanserar ny havreprodukt att hyvla på frukostsmörgåsen.

I Fazers havrelinje kommer nu en matlagningsprodukt som är helt växtbaserad. Förutom att smulas över sallad, ungsbakas, stekas och grillas kan den bli ett hyvlat alternativ på frukostmackan.

Fazer Yosa Havrebit tillverkas av nordisk havre och har en proteinhalt på 15 procent.

Vi är glada över att äntligen få lansera denna havrebaserade nyhet, Fazer Yosa Havrebit. Det har varit ett intressant produktutvecklingsprojekt, med målet att skapa något nytt och helt unikt på den mjölkfria marknaden. Havrebiten är innovativ, snäll mot miljön och erbjuder stora variationsmöjligheter när det kommer till själva tillagningen, säger Tiia Antila, varumärkes- och kategoriansvarig för Fazer Yosa.

Havrebiten är kylvara och finns i två smaker - naturell eller med örterna oregano och basilika. Proteinhalten är 15 procent, fetthalten 8 procent och salthalten 1,2 g per förpackning. I veckan lanseras den på Coop, Willys och Hemköp.

Om ordisk havre
Nordisk havre är känd för att ha hög kvalitet tack vare vårt unika klimat och en miljö som inte kan återskapas någon annanstans. Växtperioden på våra breddgrader är kort men väldigt intensiv. Havre planteras under maj för att skördas redan under augusti och september. Midnattssolen och det begränsade solljuset under de mörka vintermånaderna gör de nordiska växtförhållandena exceptionella. Under vintern är marken frusen, vilket gör jorden och naturen ren.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094