23948sdkhjf

Carlsberg ska minska sin törst

Investerar i minskad vattenanvänding.

Bryggeriverksamhet är en vattenkrävande sådan. Därför satsar nu Carlsberg Group på att få när sin mängd förbrukat vatten genom investeringar i Fredericiabryggeriet i Danmark.

Investeringen innebär att vattenförbrukningen kommer att halveras och nästan 90 procent av det förbrukade vattnet kommer att kunna återanvändas, samtidigt som energiförbrukningen minskar med 10 procent.

Med hjälp av en helt ny vattenåtervinningsanläggning kommer den genomsnittliga vattenanvändningen gå från cirka 2,9 liter vatten per liter öl att bli närmare 1,4 liter vatten. Dettta innebär att Carlsberg i princip helt tar bort vattensvinnet.

– Detta är ett stort och nödvändigt steg för oss i arbetet mot vårt mål om att eliminera vattenspillet på våra bryggerier. Genom att återanvända 90 procent av vattnet i bryggprocessen, kommer Fredericiabryggeriet att halvera den genomsnittliga mängden vatten som används under ölbryggningen. Tack vare detta kommer vi att ha nått längre än de mål vi satt till 2030, säger Philip Hodges, EVP, Integrated Supply Chain, Carlsberg Group i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063