23948sdkhjf

Coop ska hjälpa matentreprenörer att blomma

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Matkedjan startar acceleratorprogrammet Bloomer ihop med Norrsken och Swedish Foodtech.

Coops partnerskap med Norrsken Foundation börjar nu konkretiseras. Tillsammas med Swedish Foodtech startar Coop och Norrsken nu acceleratorprogrammet Bloomer.

Läs också: Coop satsar på lokal gårdsbutik på nätet

– Med acceleratorn Bloomer skapar vi en plattform för entreprenörer som vill göra matbranschen mer hållbar och som snabbt vill få ut sin tjänst eller lösning i mat-Sverige. Tillsammans med entreprenörerna ska vi möjliggöra lösningarna som ska driva matbranschen i Sverige framåt, säger Magnus Johansson, vd Coop Sverige AB, i ett uttalande.

Enligt Urban Dictionary har en bloomer en positiv inställning och försöker göra det bästa av livet. Det nya acceleratorprogrammet riktar sig till entreprenörer som har en utvecklad lösning eller tjänst som de vill testa på marknaden. Målsättningen är att programmet ska ha plats för 6–8 företag när det startar i slutet av mars 2020. 

Coop kommer att ge entreprenörer tillgång till företagets kanaler, data, hjälp med pilotering och mentorer, och ska även tillsammans med andra investerare bidra med finansiering efter programmet. 

För Coop handlar det om en mångmiljonsatsning och innebär ett steg mot att anamma mer öppen innovation tillsammans med partners och entreprenörer.

Läs också: Entreprenörer pitchade idéer – prisades av Coop

– Vi är övertygade om att vi tillsammans med våra handplockade mentorer och partners har de kompletterande erfarenheterna och styrkorna som kan göra att entreprenörernas lösningar kan blomma ut ordentligt. Detta är ett viktigt steg till att börja revolutionera matsystemet och bidra till en mer hållbar och välmående värld, säger Jessica Wolf från Coop, ansvarig för Bloomer.

Norrsken Foundation kommer att bidra med sitt nätverk av mentorer, partners, investerare och kunskap kring att utveckla bolag som vill ha positiv inverkan på världen. Entreprenörerna kommer också att sitta i Norrskens lokaler på Birger Jarlsgatan i Stockholm.

Sweden Foodtech kommer att bistå med spetskompetens inom foodtech, mentorer från sitt nätverk och stöd med att bedriva programmet.

– I stort sett alla andra sektorer har genomgått en digital förändring förutom matsektorn, här är vi fortfarande på stenåldersnivå. Den förändring som behövs kommer att sätta fokus på användandet av data, nya affärsmodeller, och skifta existerande värden och relationer. Entreprenörerna tillsammans med grundarna av Bloomer kommer att bli drivande för detta, kommenterar Johan Jörgensen, grundare av Sweden Foodtech.

Håll dig uppdaterad med Food Supply SE
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Net Trading Group tappar i styrelsen

Postnord säljer dagligvarulogistiken

Dryckesbranschen gör gemensam sak för klimatet

Arlas vinst ökade marginellt

Innovativa förpackningslösningar

Så har PakMarkas utvecklats till ett ledande företag inom paketering och märkning.

Systembolaget stämmer danska vinappen Vivino

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Nestlé satsar på vegansk tonfisk

Ökad nötslakt och minskad mjölkproduktion

Plast på kartong ett minne blott?

Vinpriset sjunker globalt

Första förpackningsfria butiken till Stockholm

Fiskeriet bygger egen säljkår

Notura byter från metall till kartong

17 av 21 olivoljor höll inte måttet

Lanserar helt ny mässa

En ny mässa kommer att se dagens ljus i år - Nordic Food Industry. Vi har talat med affärsutvecklare Annika Persson på Svenska Mässan om varför Sverige behöver en ny mässa fokuserad på livsmedelsindustrin.

Forskare: Algodling kan bli lönsam industri i Sverige

Lantmännen Årets talangföretag

Slog ut Unilever, H&M och EQT i finalomgången.

Spendrups cementerar förstaplatsen på Systemet – ökade 9,5 procent

Ekomjölk i koldioxidneutral förpackning

Helvegetariskt – nej tack!

Unga säger nej till enbart vegetarisk mat i skolan.

Single-malt veteran i nya kläder

1

Ny bag-in-box-kran lättare att återvinna

Havredrycksbolag först ut i Uppsala

Skal från kaffesump ny bioplastingrediens

Vinstökning för Atria – uppåt för kyckling och convenience

Absolut vodka-ägare sänker prognos efter coronoviruset

Ciderguru till Sverige – intresset bland odlarna ökar

Ökad förlust för Peckas naturodlingar – nytt växthus belastar resultatet

Fodi i konkurs: ”Kunde inte trolla med knäna längre”

Sjöstrand Coffee startar försäljning till 8 länder via Amazon

Entreprenörer pitchade idéer – prisades av Coop

LRF satsar på digitalisering – går in som delägare

Bayn får betala vite för brott mot informationsregler

Återhämtning för Probi

På nytt jobb
Kommundirektören återvänder till Polarica

Dalsspira vill ta in mer kapital

Avtal klart om köp av Pändy

Se alla Företagens egna nyheter

ebm-papst deltar med två montrar på mässan Mostra Convegno

Teltek expanderar

Sätt pris på dina produkter med METO-prismärkningspistoler

INOXPA hygieniska centrifugalpumpar.

Impellerpump med många kombinationsmöjligheter

Värmeåtervinning av tryckluft genom unika ERU

KIPP Kulspärrbultar inom maskinbyggnad och konstruktion.

Framtidens plastpallsystem ger unika fördelar

ICA Maxi Stormarknad i Västervik byter till CO2

Miljöklassindelning underlättar rätt val av fläkt

ebm-papst EC-fläktar i kompakta högeffektugnar

Vakuumpumpar från Busch till kinesiska sjukhus

En kyllösning som ett steg i FN:s klimatrapport för 2030

BITO får fin utmärkelse för ny transportlåda

Telfa AB - ställer ut på Euro Expo i Uppsala 12-13/2

Ica Supermarket Brunflo får hållbar kyla

Fatpump i hygieniskt utförande

Hjälp med tryckluftsutvärdering - Ingersoll Rand

Mirit Glas är specialister på glasproduktion

Telfa AB - ställer ut på Euro Expo i Uppsala 12-13/2

Öka er lönsamhet med ACS II

Nytt nummer av Beyond Surfaces!

Hantering av tryckluft i livsmedelsindustrin

Tryckluftsdrivna membranpumpar i hygieniskt utförande

Energieffektiv förpackning av pizzatopping

Sänd till en kollega

0.141