23948sdkhjf

Peckas nyemitterar igen

Samtidigt avgår företagets vd.

Kretsloppsodlarna Peckas Naturodlingar genomförde en lyckad nyemission den 15 oktober med en teckningsgrad om 232 procent vilket innebar att bolaget tillfördes 14,7 miljoner kronor.

Nu är det dags igen då Peckas lanserar en nyemission som uppgår till 11,2 miljoner kronor under perioden 17 februari till 2 mars. De nya aktierna motsvarar 20 procent av företaget.

Anledningen till företrädesemissionen är att det tredje växthuset, där Peckas planterade i december 2019, har kostat mer än vad som ursprungligen var planerat samtidigt som Peckas Solutions fortsätter att utvecklas positivt, vilket medför ett behov av stärkt rörelsekapital.

Peckas vd Elena Petukhovskaya har även den 30 januari, på egen begäran valt att avgå på egen begäran.

– Det har varit en ära att leda Peckas i nästan i två år och tillsammans med med personal och styrelse. Jag är tacksam för alla som jobbar så hårt för att för att utveckla vårt fantastiska odlingssystem. Jag vill även rikta ett tack till alla aktieägare. Jag ser fram emot ett lugnare tempo och spendera mer tid med min familj, säger Elena Petukhovskaya i en kommentar.

Arbete för att rekrytera en efterträdare har inletts och Elena Petukhovskaya kommer att vara kvar under den perioden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.141