23948sdkhjf

Löfbergs vd invald i europeisk branschorganisation

Lars Appelqvist, vd för Löfbergs och ordförande i Livsmedelsföretagen har valts in i styrelsen för den europeiska branschorganisationen FoodDrinkEurope.

FoodDrinkEurope är en branschorganisation som täcker hela den europeiska livsmedelsbranschen som idag består av 74 medlemmar. 25 av dessa är nationella branschorganisationer, resten är specialistbranschorganisationer, inom till exempel kaffe, mejeri, bryggerier, kött och växtbaserade livsmedel.

Enligt Lars Appelqvist innebär det nya uppdraget att svensk livsmedelsindustri får större möjligheter att närvara i avgörande frågor för branschen i Bryssel.

– Nästan all lagstiftning om livsmedel beslutas på EU-nivå och därför har Livsmedelsföretagen sedan några år satsat på ökad närvaro i Bryssel, både för att kunna informera medlemsföretagen om aktuella diskussioner och beslut men också förstås att påverka besluten. Att jag väljs in i FoodDrinkEuropes styrelse gör att vi får ännu bättre möjligheter att bedriva detta arbete framöver, säger han i en kommentar.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Lantmännen säljer sin del i Foodhills
Greenfood goes bananas
Kai Gyllström går från Arla till Atria
Vrigstads ostar lever vidare hos Gäsene
Veg of Lund påbörjar produktion i Tyskland
EU:s nya förpackningslagstiftning offentliggjord
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.143