23948sdkhjf

De skiftar från matproduktion till skyddsvisir

Ska producera 15 000 visir om dagen.

Greenfoodföretaget Mixum som vanligtvis producerar mat åt Picadeli, dagligvaruhandeln och hotell- och restaurangnäringen har tappat stor del av produktionen på grund av rådande coronaepidemin. Nu ställer de helt om och börjar producera skyddsvisir till vården.

– Personalen och hela företaget är överlyckliga, alla vill verkligen hjälpa hjältarna i sjukvården. Produktionen innebär att vi kan bistå sjukvården med skyddsutrustning som är helt avgörande för att läkare och annan sjukvårdspersonal ska kunna utföra sina arbetsuppgifter på ett säkert sätt, säger Magnus Franzén, vd på Mixum i en kommentar.

Personalen har tränats upp till att producera visiren som börjar produceras från och med måndag. Totalt beräknas Mixum producera 15 000 visir om dagen, totalt 1 200 000 som ska gå till den svenska och danska sjukvården.Företaget har även fått förfrågningar om leverans av visir till Tyskland.

– Vi kommer ha 25 till 30 personer som arbetar med att producera skyddsvisir för sjukvården. Genom att strukturera om vårt lager kan vi inhysa både produktion av skyddsvisir och samtidigt fortsätta vår produktion av mat. När marknaden sedan vänder är vi redo att ställa om och öka produktionen av livsmedel igen, säger Magnus Franzén.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Premiär för Waynes första kafé i Danmark
Probis vd avgår med omedelbar verkan
Nystartade uppstickaren Nuverica i internationellt samarbete
Ica lanserar hårt besparingsprogram – 200 tjänster ska bort
Oro för vikande efterfrågan på svenskproducerad mat
Ifrågasatt äggregel slopas – Coop jublar
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.127