23948sdkhjf

Midsonas starkaste kvartal någonsin

Hälsovårdsföretaget Midsona redovisar ett resultat efter skatt på 47 miljoner kronor för det första kvartalet 2020 (4). Nettoomsättningen uppgick till 946 miljoner kronor (786). 
 

Läs också: Fiskestödet förlängs

Ebitda-resultatet uppgick till 107 miljoner kronor (73), före jämförelsebara poster, motsvarande en marginal på 11,3 procent (9,3).

Den rådande coronakrisen har påverkat företaget, men mest i en positiv inriktining.

– Effekterna för samhället, individer och organisationer var omvälvande och i många fall mycket påfrestande. Covid-19 resulterade dock i en ökad efterfrågan på våra hälsosamma och hållbara livsmedelsprodukter. Försäljningen och EBITDA-resultatet blev vårt klart bästa någonsin. Tillväxten för våra tio prioriterade varumärken uppgick till 15 procent och försäljningen för koncernen som helhet ökade med 20 procent jämfört med samma period förra året, skriver Peter Åsberg vd och koncernchef för Midsona i rapporten.

En del negativa effekter har dock  märkts av, däribland valutautvecklingen i Sverige och Norge, samt att Midsona i vissa fall fått hitta alternativa lösningar för vissa av företagets varor, något som de inte utesluter kan fortsätta framöver. Midsona förväntar sig dock inga större tapp av försäljningsvolymer på grund av leveransproblem.

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141