23948sdkhjf

Rootfruit spår minskad försäljning – men återhämtning i höst

Rootfruit räknar med att försäljningen minskar under andra kvartalet, för att successivt återhämta sig under andra halvåret. Bolaget kommer att ge ny prognos för helåret i samband med sin rapport för det första kvartalet den 19 maj.

Läs också: Rootfruit sänker prognosen på grund av corona

Det framgår av ett pressmeddelande med uppdatering om covid-19-läget, något som bolaget gjort vid flera tillfällen sedan pandemin bröt ut.

"Konsumenters efterfrågan på natursnacks i lösvikt har minskat och stabiliserats på en lägre nivå jämfört med före utbrottet av covid-19. Efterfrågan på förpackade varor har samtidigt ökat inom dagligvaruhandeln", skriver bolaget.

Konstaterad tillfällig stängning i försäljningskanaler som underhållning, travel retail, gränshandel pågår fortsatt.

Samtidigt är sjukfrånvaron inom koncernen tillbaka på för verksamheten normala nivåer. Korttidspermitteringar har som tidigare kommunicerats införts och avhängigt utvecklingen kan behovet av korttidspermitteringar komma att öka. Koncernen har möjligt att vidta ytterligare kostnadsreducerande aktiviteter om förloppet med covid-19 pågår en längre tid, heter det.

"I dagsläget erfar vi inte några väsentliga störningar i varuförsörjningskedjan. Under slutet av april har den svenska kronan stärkts efter att tidigare på kort tid kraftigt försvagats till följd av covid. En starkare krona har en positiv inverkan på inköp av råvaror och andra insatsartiklar. Det är svårt att bedöma utvecklingen av den svenska kronan", skriver Rootfruit.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.266