23948sdkhjf

Ny certifieringsstandard för växtbaserade livsmedel

Den vegetariska trenden ser inte ut att avta men för konsumenterna kan det ibland vara svårt att veta vad som gäller. Därför lanserar företaget Plant Based Standard nu en ny certifiering med samma namn för att underlätta för producenter, livsmedelsbutiker, restauranger och konsumenter.

– Vi har sett att det finns ett behov av en certifiering för livsmedel, det finns många märkningar i dag men ingen  etablerad märkning i Europa som utför kontroll på plats, säger Sara Thollander, vd på Plant Based Standard.

Den nya standarden certifieras från en början av de etablerade certifieringsorganen Controlcert Scandinavia och Valiguard men i ett senare skede kan även andra ackrediterade certifieringsbolag ha möjlighet att utföra certifieringen. Regelbundna provtagningar kommer då att utföras och även oanmälda kontroller kommer att genomföras.

För att få certifieringen måste produkterna vara helt växtbaserade och för restauranger och butiker som vill certifieras krävs det att ett en viss mängd av utbudet är växtbaserat. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093