23948sdkhjf

Ingelsta Kalkon stänger tre av fem butiker

Efter en lång tid av dålig lönsamhet och coronapandemin på det så väljer Ingelsta Kalkon att stänga tre av sina fem delikatessbutiker. Samtliga medarbetare i de tre butikerna i Stockholm, Malmö och Lund berörs av nedläggningen. 

– Konkurrensen från andra konceptbutiker är otroligt tuff i storstadsregionerna och vår kombination av butik och restaurang har gjort situationen ännu mera utmanande, säger Ingelsta Kalkons vd Jörgen Svensson i en kommentar.

Han gläds i stället åt att Ingelsta Kalkon under de senaste åren haft en god försäljningsutveckling inom dagligvaruhandel och storhushåll. Ingelsta Kalkon kommer att satsa ännu mer på att utveckla försäljningen till dagligvaruhandel, restauranger och storhushåll och via nya kanaler.

– Vi väljer nu att lägga fokus på det vi är bra på, det vill säga att förse dagligvaruhandeln och storhushåll med nya, smakrika produkter som ska få fler att upptäcka de många fördelarna med kalkon, säger Jörgen Svensson.

Butiken i Göteborg och butiken vid produktionsanläggningen i Brukstorp utanför Tomelilla påverkas inte av de fackliga förhandlingar som beräknas vara klara i början av augusti.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062