23948sdkhjf

Kale United introducerar spansk vegokyckling

Det svenska bolaget Kale United som investerar i och stöttar flera växtbaserade matföretag kommer nu, som en del av sin distributionsverksamhet, att introducera produkter från det spanska bolaget Heura från Barcelona.

Heura Foods har tagit världen med storm sedan starten 2017 och deras växtbaserade köttalternativ med medelhavsinslag finns idag i 8 länder runt om i världen, bland annat i Singapore och Hong Kong och har vuxit med 460 procent vilket gör Heura till ett av världens snabbast växande startupbolag. De är också det enda företaget i världen som erbjuder kycklingalternativ gjord på olivolja.

– Marknaden längtar efter ett bra alternativ till kyckling. Heura Foods har enligt oss det bästa alternativet globalt på marknaden just nu. Vi ser fram emot att lansera det här över hela Skandinavien. Heura Foods passar perfekt in i vår portfölj av växtbaserade bolag som är “bäst i klassen” inom sitt eget område, vilket inkluderar Hooray Foods (bacon), Mondarella (mozarella), Better Nature (tempeh), Good Catch Foods (fisk- och skaldjur) och Astrtid och Aporna bland andra, sger Kale Uniteds grundare Måns Ullerstam. 

De nya produkterna är tänkta att lanseras först på restaurangsidan vilket kan ta lite längre tid än tidigare på grund av kvarvarande coronaeffekter. I dagligvaruhandeln beräknas lanseringen först ske på bred front i mars nästa år.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109