23948sdkhjf

Tillförordnad vd för Löfbergs – ”ger arbetsro”

Löfbergs CFO fyller tills vidare hålet efter Lars Appelqvist

Fredrik Nilsson ska tills vidare fylla hålet efter Lars Appelqvist. Nilsson, som sedan sommaren 2018 är CFO på Löfbergs, träder den 1 november in som tillförordnad vd för familjeföretaget.

– En naturlig lösning som ger arbetsro både i verksamheten och i rekryteringen av ny vd, säger Kathrine Löfberg, styrelseordförande på Löfbergs.

Lars Appelqvist meddelade i slutet av juni att han efter 22 år på Löfbergs, varav 12 som vd, kommer att tillträda en ny tjänst som executive vice president för HK Scan i Sverige. 46-årige Fredrik Nilsson, som sedan tidigare ingår i koncernledningen, kommer att ha rollen som tillförordnad vd till dess att rekryteringen av Appelqvist efterträdare är klar.

– Vi har påbörjat rekryteringen, men kommer att ha stort tålamod. Det får ta den tid det tar. Det viktiga är att vi hittar rätt person för oss och vår verksamhet. Det handlar naturligtvis om erfarenhet och kompetens, men också om att hen delar våra värderingar och gillar och förstår möjligheterna med att vara ett familjeföretag som vill fortsätta utvecklas, säger Kathrine Löfberg.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063