23948sdkhjf

Hon tar över som vd för Svenskmärkning

Svenskmärkning har utsett ny vd. Ulrika Ekström tillträder vid årsskiftet. Hon efterträder då Maria Forshufvud som i maj meddelade att hon lämnar vd-uppdraget efter fem år.

Ulrika Ekström har som vd och konsult inom kommunikation lång erfarenhet från svensk livsmedelsindustri och dagligvaruhandel, bland annat en färsk period som tf kommunikationschef på Ica Sverige. Enligt hennes Linkedinstatus är hon också fritidslantbrukare på Ängstorp.

– Jag är stolt över svensk matproduktion och över att få arbeta med den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige. Frågor som rör lantbruk, livsmedelsproduktion och mat har varit en röd tråd i min karriär och det här kändes som ett naturligt nästa steg, säger Ulrika Ekström.

Björn Hellman, styrelseordförande för Svenskmärkning AB, hälsar den nya vd:n välkommen:

– Ulrikas gedigna erfarenhet från livsmedelssektorn, i kombination med hennes positiva och drivande personlighet, gör att jag är säker på att hon kommer att leda Från Sverige-märkningen mot nya framgångar. Med sig i det arbetet har hon dessutom ett kompetent team av medarbetare samt en mycket engagerad styrelse, säger Björn Hellman.

Svenskmärkning var en av finalisterna i Dagligvarugalans kategori Årets Leverantör som avgjordes i torsdags och har precis genomfört kampanjen Från Sverige-veckan i butiker runt om i landet.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078