23948sdkhjf

Zoégakaffe forslas med eldrift

Eldrivna lastbilar kör kaffet från fabriken till lagret.

Mycket el-lastbilar nu! Även kaffeproducenten Zoégas ställer in siktet på hållbara transporter, och snabbt går det. Från och med nu kommer alla färdigvaror från fabriken till lagret att transporteras med hjälp av eldrift, och under den kommande våren väntas Zoégas samtliga transporter vara helt koldioxidneutrala.

– Vår förhoppning är att denna satsning ska leda till mer hållbara och effektiva transporter, på sikt vill vi att alla våra fordon ska vara helt utsläppsfria och det här är ett bra steg på vägen, säger Louise Juul Østergaard, fabrikschef på Zoégas.

Zoégas kafferosteri i Helsingborg drivs sedan 2017 av certifierad biogas och el från vindkraft; fabriken har noll koldioxidutsläpp från produktionen och inget avfall går till deponi.

– Hållbar kaffeproduktion kräver att vi tänker hållbarhet genom hela värdekedjan, från kaffeodlingarna till fabriken, säger Louise Juul Østergaard.

Satsningen görs i samarbete med Postnord TPL, som är logistikpartner åt Nestlé-koncernen och Zoégas i Helsingborg.

– Vi har sedan i början av 2000-talet utvecklat logistiksamarbetet till att omfatta flertalet varumärken inom Nestlé-koncernen för framför allt Sverige, Norge och Danmark. Det är väldigt hedrande och roligt att få vara delaktiga i Nestlé-koncernens arbete med att skapa hållbara värdekedjor, i detta fall ellastbil från Zoégas kafferosteri till ett av våra lager i Helsingborg, säger Håkan Lindberg, operativ chef på Postnord TPL i Helsingborg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11