23948sdkhjf

Bayn utser ny vd och siktar på nya förvärv

Bayn Group, som är verksamt inom hälsobaserade livsmedel, har utsett Simon Petrén till ny vd. Den 1 januari tar Petrén klivet från vice vd till vd. Den nuvarande vd:n Patrik Edström blir då operativ chef, COO, och vd för de nordiska dotterbolagen.

Simon Petrén är medgrundare och tidigare vd för Pändy Foods som i mars förvärvades av Bayn Group. Sedan dess har han varit vice vd för Baynkoncernen med ansvar för M&A, IR och finansiering, och enligt styrelseordföranden Peter Werme visat prov på stor leveransförmåga inom sina fokusområden.

– Vi i styrelsen ser det som ett naturligt steg att Simon tar över som vd i det skede som Bayn Group befinner sig i, med en stark tillväxt och en tydlig förvärvsstrategi. Han är en kompetent, driven och talangfull entreprenör med högt tempo och engagemang.

Förutom köpet av Pändy Foods har Bayn i år förvärvat både godisföretaget Tweek och dess underleverantör Koppers Candy Swede samt senast det polska foodtechbolaget Amerpharma. Simon Petrén ser goda möjligheter till fler förvärv i närtid.

– Med den nya strukturen hoppas vi kunna öka tempot ytterligare och samtidigt ta vara på synergieffekter och få ökad hävstång på vår strukturella teknologiplattform, förklarar Simon Petrén.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.047