23948sdkhjf

Positivt för Bayns Q3

Bayn har haft ett förvärvsintensivt år hittills. Proforma, det vill säga inklusive gjorda förvärv, uppgick nettoomsättningen under tredje kvartalet till 90,1 miljoner kronor och ebitda 
var positivt med 30.000 kronor. 

Rapporterat blev nettoomsättningen 7,7 miljoner kronor och ebitda var -4,0 miljoner kronor. Under tredje kvartalet låg fokus på integration och strukturell omställning 
för att kunna möta den snabba tillväxten, skriver vd Patrik Edström i 
delårsrapporten. 

I augusti förvärvades Koppers i Sverige och Amerpharma i Polen, och samtidigt slutförde Bayn förvärvet av Tweek. Efter det tredje kvartalet har bolaget genomfört ytterligare två förvärv.  

"Med de nya bolagen har vi breddat koncernens omfattning och täcker flera delar av värdekedjan för att leverera framtidens sockerreducerade livsmedel", skriver Patrik Edström. 

Den fortsatta renodlingen och organisationsförändringen som Bayn genomför 
syftar till att skapa förutsättningar för en hållbar förvärvsstrategi.

"Det gäller att etablera en solid inre struktur för att kunna leverera ökade vinster redan efter en mycket kort integrationsperiod", skriver Bayn-chefen. 

Under hösten har en omstrukturering skett av befintliga koncernbolag för att öka kostnadskontrollen samt konvertera de historiskt negativa kassaflödena till positiva sådana under kommande räkenskapsår, uppger Patrik Edström också. 
 

"Vi har exekverat den förvärvsstrategi som kommunicerades i samband med första 
förvärvet av Pändy och har löpande under året stärkt koncernen med nya långsiktiga investerare", uppger Bayn-chefen vidare. 

Han skriver att bolaget ser goda möjligheter att fortsätta att hålla en hög tillväxttakt, både organiskt och genom nya företag i Bayn-familjen. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.142