23948sdkhjf

Spendrups i hållbart partnerskap

Spendrups Bryggeri ingår partnerskap med förpackningstillverkaren Trioplast. Parterna har träffat en affärsmässig överenskommelse som sträcker sig över tre år med en option på ytterligare två.

– Det känns väldigt roligt att vi äntligen har kommit i mål med ett avtal där vi från båda håll kan känna att vi har fått komma till tals. Både Trioplast och Spendrups har längs vägen varit öppna för förändring och har tydligt visat hur viktigt det är att ha ett samarbete i hållbarhetsfrågorna, säger Daniel Birgerstam, Key Account Manager och ansvarig för avtalet på Trioplast Industrial Film.

Avtalet vilar på flertalet gemensamma målsättningar och innehåller tydliga nyckeltal kopplade till dessa. Det finns en gemensam strävan att uppnå en kvalitetssäkrad laststabilitet, och med hjälp av Trioplasts testcenter i Smålandsstenar kan parterna gemensamt testa sig fram till den bästa konfigurationen avseende både primär, sekundär och tertiär förpackning. Givetvis också med fokus på pallemballaget, som utgörs av antingen en sträckfilm eller en sträckhuv producerad av Trioplast.

– Att tillsammans arbeta mot de nya lastsäkringsdirektiven utifrån EUMOS-standarden och även ha hållbarhetstänket och minskade koldioxidutsläpp i fokus gör detta otroligt spännande. Jag ser verkligen fram emot att påbörja samarbetet, säger Umut Isik, Key Account Manager och ansvarig för avtalet på Trioplast Stretch Film.

Båda parter har högt ställda krav på en mer hållbar förpackningslösning, något som avspeglas tydligt i avtalets målsättningar och skrivelser. Fokus ligger på både optimering och återvinningsbarhet, men också på användningen av återvunna och förnybara råvaror som en naturlig utveckling av samarbetet. Avtalet innehåller mål kopplat till den miljöpåverkan valet av förpackningar har, med en stor strävan att sikta mot en fossilfri förpackningslösning senast år 2025.

– Att agera hållbart står högt på agendan för oss på Spendrups Bryggeri, och i vårt arbete med förpackningsmaterial jobbar vi ständigt med att hitta lösningar där vi använder återvunnet material eller material från förnybara källor. Vi vill samtidigt funktionssäkra vårt gods gällande lastsäkerhet genom EUMOS tester och det ser vi att vi kan uppnå i partnerskapet med Trioplast, säger Björn Deborg, strategisk inköpare på Spendrups Bryggeri.

Avtalet träder i kraft per 2021-01-01 och omfattar all otryckt plastfilm som Spendrups Bryggeri förbrukar på anläggningarna i Grängesberg och Hällefors.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11