23948sdkhjf

Hållbart från Mondi till Orkla

Hållbar förpackningslösning från Mondi till Orklas nya klimatsmarta livsmedelslansering.

Mondi och Orkla samarbetar för att ta fram hållbara förpackningar till Orklas nya varumärke Frankful med klimatsmarta veganska tacoprodukter.

Mondi är ett av världens ledande företag inom papper och förpackningar. Nu har Mondi skapat tre nya hållbara förpackningar för en helt ny serie veganska produkter från livsmedelsproducenten Orkla.

Inför Sverigelanseringen av Orklas växtbaserade Tex-Mex-produkter under varumärket Frankful – mjuka tortillas, tortillachips och tacokryddor – har Mondi tagit fram hållbara och högfunktionella förpackningslösningar för produkterna i nära samarbete med Orkla.

Varje specialutvecklad förpackning är designad både för att produkten ska hålla sig perfekt fräsch för konsumenten och för att återförsäljaren ska få en produkt som verkligen pryder sin plats i hyllan. Genom det nära samarbetet fick Mondi möjlighet att verkligen sätta sig in i Orklas hållbarhetsagenda. 

På den står bland annat att lansera hälsosammare livsmedelsprodukter, minska livsmedelssvinnet och erbjuda miljövänliga alternativ. De tre Frankful-produkterna får alla skräddarsydda, återvinningsbara förpackningar som ger längre hållbarhet och enklare portionshantering.

Mjuka tortillas blir de första produkterna i Frankful-serien som förpackas i Mondis innovativa BarrierPack Recyclable. Den har hög barriärfunktion, väger lite och består av ett enda material. En återförslutningstejp gör att produkten håller sig fräsch i originalförpackningen och minskar svinnet.

Tacokryddblandningen är förpackad i ett pappersbaserat laminat av FSC-certifierat papper  och en film tillverkad av förnybara råvaror. Andelen papper uppfyller de svenska kraven för återvinning som pappersförpackning.

Tortillachipsen håller sig färska och krispiga med Mondis metallfria högbarriärlaminat, som dessutom gör den nya lösningen helt återvinningsbar. Det behövs inget metall skikt för att chipsen ska hålla sig färska och inget fett ska läcka ut .

Thomas Kahl, Mondi EcoSolutions Project Manager:
– Vårt mål är att samarbeta nära våra partners genom vår strategi och med fokus på kunden, EcoSolutions. På så sätt vill vi skapa hållbara förpackningar som fungerar för produkten, konsumenten och miljön. Utmaningen med Frankful var att hitta en lösning som både gav garanterat återvinningsbara förpackningsmaterial men samtidigt hade de egenskaper som krävdes, bland annat barriärskydd, och fortfarande gick att köra på befintliga maskiner med full hastighet.

Åsa Gisel, Marketing Manager hos Orkla Foods Sweden, tillägger;
– Som marknadsledande företag inom konsumentprodukter med distribution i hela Norden har vi som åtagande att uppfylla FN-målen för hållbar utveckling, och ett ansvarsfullt val av leverantörer är en viktig del av den strategin. Mondi har varit ett ovärderligt stöd med att ta fram bättre och mer hållbara förpackningar. Frankful-serien erbjuder konsumenterna färska, klimatsmarta tacoprodukter som ser lockande ut och givetvis smakar utmärkt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078