23948sdkhjf

Cloetta fortsatt coronatyngt

Cloetta påverkades negativt av coronapandemins effekter i ett tidigt skede och problemen som uppstod har följt med även in i det fjärde kvartalet. Omsättningen i kvartal fyra minskade med 14,9 procent till 1 466 miljoner kronor och resultatet före skatt minskade från 213 miljoner kronor till 143 miljoner.

I rapporten för det tredje kvartalet förutspådde Cloetta en gradvis förbättring, förutsatt att läget inte förändrades avsevärt.

– På grund av den efterföljande andra vågen av pandemin påverkades dock såväl våra försäljningskanaler som konsumentbeteenden, och försäljningsåterhämtningen från tredje kvartalet vände och övergick istället till en ny avmattning. Givet den försämrade situationen har
vi nu vidtagit flera initiativ för att mildra effekterna, skriver Cloettas vd Henri de Sauvage-Nolting i bolagsrapporten.

Framförallt är det lösviktsförsäljningen som minskat kraftig med 35,9 procent under kvartalet. Förpackade märkesvaror minskade även de i försäljning, men då endast med 3,6 procent under samma period.

Cloetta föreslår samtidigt att utdelningen höjs från 0:50 kronor till 0:75 kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.235