23948sdkhjf

Så har Atria kraftigt minskat sina koldioxidutsläpp

På fyra år har Atria lyckats sänka sina koldioxidutsläpp med 84 procent och har därmed snart uppnått sina mål om 90 procent minskade koldioxidutsläpp till 2025.

– Livsmedelsindustrin har ett stort ansvar att bidra till en hållbar utveckling, säger Carsten Jörgensen. Därför är det viktigt att ständigt minska verksamhetens miljöeffekter. Att vi redan har sänkt utsläppen med 84 procent är glädjande och visar att vi är på rätt väg, men än är vi inte i mål, säger Carsten Jörgensen, Head of Quality & Environment på Atria Sweden i en kommentar

Minskningen har skett genom generella effektiviseringar och riktade insatser som till exemeple övergång till vattenkraft, fossilfritt bränsle och pellets och fjärrvärme från närliggande skogar och biogasanläggningar.

Atria ska nu jobba vidare på den sista biten och under 2020 har alla sju anläggningar i Sverige miljöcertifierats enligt ISO 41001-standard och all utrustning till produktionen köps in med en tydlig specifikation vad gäller miljö och energiförbrukning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094