23948sdkhjf

HK Scan har vänt till bästa resultatet på 6 år

HK Scan har lyckats vända sin ekonomiska situation till det bättre under 2020 och har vänt en förlust 2019 på -2,2 miljoner euro (EBIT) till en vinst på 17 miljoner. Det är det bästa resultatet sedan 2015 för koncernen.

Under året ökade även nettoförsäljningen med 2,1 procent till 1,781 miljoner euro (1,744 miljoner). HK Scan noterar i sin årsredovisning att pandemin bromsade in koncernens vinstförbättring och att försäljningen, inte oväntat, ökade i handelsledet men minskade kraft inom food service.

– HK Scan har under två års tid gått från att befinna sig i en allvarlig finansiell situation till att bli ett lönsamt företag. Åtgärdsprogrammet som lanserades för att lösa företaget djupa finansiella och operationella kris i början av 2019 fortgick med framgång in i 2020, skriver HK Scans vd Tero Hemmilä i rapporten.

Samtliga av HK Scans hemmamarknader, med undantag av Baltikum, förbättrade sin jämförbara vinst under året.  Både den svenska och den danska marknaden nådde historiskt höga försäljningssiffror.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063