23948sdkhjf

Kinnevik satsar halv miljard på vinappen Vivino

Den danska vinappen Vivino, som sedan den lanseringen i Sverige hösten 2019 utmanat Systembolagets monopol, har tagit in nytt kapital. Kinnevik leder rundan med en investering på 70 miljoner dollar, motsvarande 586 miljoner kronor.

”Vivinos adresserbara marknad är gigantisk och bolaget har tagit positionen som det självklara valet för vinkonsumenter världen över. De har skapat ett starkt nätverk och har tillgång till stora mängder data med 1,5 miljarder skannade viner sedan start. Allt eftersom bolaget bygger ut sin marknadsplats och erbjudande ser vi fram emot att stötta Vivino på deras tillväxtresa genom att dra nytta av vår tidigare erfarenhet inom sektorn”, skriver Kinneviks vd Georgi Ganev i ett pressmeddelande.

Övriga investerare är Creandum, GP Bullhound och Sprint Capital.

Vivino, ibland liknat vid vinets Spotify, ska använda kapitalet till att förbättra sin AI-plattform och därigenom skapa bättre och mer personliga rekommendationer för sina 50 miljoner användare. Bolaget kommer även att satsa extra på de marknader som anses ha störst tillväxtpotential, som USA, Tyskland och Storbritannien.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11