23948sdkhjf

Amerikansk köttjätte kommer till Norden

Danska Dencon Foods, med verksamhet i Sverige, har knutit en gigant till sig. Koncernen kommer nu att distribuera produkter från den amerikanska köttjätten Tyson Foods som är ett av världens största livsmedelstillverkare.

Det är ett avtal som Dencon Foods är extra stolt över enligt exportchef Søren Outzen.

– Tyson Foods är på väg att etablera sig i Europa och vi har valts ut att bli deras partner i Norden och Baltikum. I en första omgånga har vi valt 12 av deras kycklingprodukter, samtliga förädlade som vi nu är igång med att marknadsföra.

– Coronakrisen har  dämpat våra kunders lust att pröva nya produkter . Men vi är igång med att skicka ut varuprover och har avtalat om en första kampanj med en stor nordisk kund. Vi hoppas försäljningen på allvar kommer igång i april-maj, säger han. 

Søren Outzens försiktiga bedömning är att avtalet kan resultera i en försäljning av Tyson-produkter på omkring 3 000-4 000 ton om året.

Dencon Foods som importerar och distribuerar kött från större delen av världen till dagligvaru- och foodservicemarknaden i Norden har i flera år arbetat tillsammans med den brasilianska kycklingproducenten BRF-Brasil Foods.

– Nu har Tyson Foods tagit över brasilianernas organisation i Europa. Och då de tidigare BRF-personerna kände oss väl rekommenderade de oss till Tyson Foods, säger Søren Outzen.

Tyson Foods har sitt huvudkontor i Arkansas och har cirka 139 000 anställda över hela världen.

Dencon Foods med cirka 30 anställda i Haderslev omsätter cirka 400 miljoner danska kronor om året. Företaget har också försäljnings- och inköpskontor i Sverige, Finland och Estland.
 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078