23948sdkhjf

Ny ordförande och sämre resultat för Simris Alg

Simris Alg, som odlar alger och som tillverkar kosttillskott och som är listat på First North, redovisar ett rörelseresultat om -7,2 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2020 (-6,1).

Nettoomsättningen under perioden var 0,5 miljoner kronor (0,2).

Utfallet är sämre än den preliminära bedömning bolaget offentliggjorde den 3 februari. Bedömningen då var ett rörelseresultat på -6,9 miljoner och en omsättning på 0,8 miljoner kronor för det fjärde kvartalet.

Simris Alg har på tisdagen även meddelat att Steven Schapera, medgrundare till Becca Cosmetics, kommer att nomineras till ny styrelseordförande vid årsstämman i maj, en nominering han accepterat.

"Utöver Steven Schapera kommer valberedningen inför stämman att lägga fram ett förslag till ny styrelse som matchar det nya Simris som är på väg att växa fram", säger nuvarande ordförande Johan Jörgens, som blev invald 2019, i ett pressmeddelande.

Simris Alg ska ha tre verksamhetsområden framöver: Simris Biomimetics, Simris Novel Foods och konsumentvarumärket Simris.

Vad gäller det sistnämnda, konsumentvarumärket Simris inom omega-3, kommer verksamheten att koncentreras till det USA-baserade dotterbolaget Simris Inc.

"Bolaget kommer att söka en partner för hela eller delar av denna verksamhet för att uppfylla den fulla potentialen i de unika omega-3 produkter som bolaget har utvecklat under varumärket Simris Algae Omega-3", skriver bolaget.

Vad gäller den verksamhet som bedrivs inom livsmedel/alternativa proteiner, Simris Novel Foods, ser bolaget "för närvarande över sin regulatoriska strategi för att nå sina målmarknader inom rimliga kostnadsnivåer och tidsramar".

Utvecklingen inom Simris Biomimetics ska enligt planerna ske "tillsammans med partners och i nära samarbete med ledande forskare inom bl.a. hudens funktion och bioprocessteknik".

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062