23948sdkhjf

Findus kundleveranser 100 procent fossilfria

Findus fortsätter sitt samarbete med Tommy Nordbergh Åkeri, vilket innebär att de blir helt fria fossilt bränsle.

Findus har förnyat sitt samarbete med Tommy Nordbergh Åkeri vilket innebär att alla Findus kundleveranser blir helt fossilfria. Lastbilarna, som står för ungefär 4 000 leveranser per år, drivs med HVO vilket innebär en minskning av utsläppen på 84 procent.

– Genom att enbart köra fossilfria kundleveranser minskar våra utsläpp med 84 procent. Satsningen är en del av Findus långsiktiga strategi för en hållbar framtid för miljö och människa, lokalt och globalt. Det gäller hela vår produktionskedja, inklusive val av transporter. Tommy Nordbergh står för leveranssäkerhet, kundtillgänglighet och smarta logistiklösningar vilket vi på Findus värdesätter, säger Louise Sjögren, head of supply på Findus Sverige.

Tommy Nordbergh Åkeri, som är en del av Tempcon Group, är ett av Sveriges ledande åkerier gällande tempererade transporter och hållbara logistiklösningar.

– Vi på Tommy Nordberghs Åkeri är glada att vi kan hjälpa Findus ta ett stort kliv framåt mot helt fossilfria inrikestransporter. Vårt eget arbete med att nå målsättningen att få en helt fossilfri fordonsflotta med Parisavtalet i tankarna kommer fortgå och intensifieras under 2021, säger Jonas Råstedt, vd Tommy Nordbergh Åkeri.

Findus har gått med i Fossilfritt Sveriges Transportutmaning, där målet är att alla inrikestransporter ska vara fossilfria senast år 2030. I initiativet ingår företag, kommuner och andra organisationer som vill göra Sverige till världens första fossilfria välfärdsland.

– Genom att anta Transportutmaningen vill vi på Findus bevisa för andra och för oss själva att det går att ställa om till fossilfria transporter i Sverige. Vi arbetar brett för att bidra till omställningen, där fossilfria kundleveranser i Sverige är ett av våra strategiska val, säger Anna Jarleman, nordisk hållbarhetschef på Findus.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063