23948sdkhjf

Så påverkades LRF av pandemin

LRF, som förutom att vara intresse- och företagarorganisation, även driver affärsverksamhet och finansförvaltning såg en kraftig minskning av sitt resultat efter skatt till 133 miljoner kronor (397) år 2020. Rörelseresultatet uppgick till -332 miljoner kronor (-355 ) och finansnettot 547 (890) miljoner kronor. 

LRFs affärsverksamhet om fem helägda dotterbolag såg ett resultat på -26 miljoner kronor (39), ett resultat som till stor del beror på den rådande pandemin. Framförallt konferensanläggningen i Sånga Säby har gått dåligt då de tvingades stänga ner verksamheten nedskriva fastighetsvärdet vilket lett till en förlust på -81 miljoner kronor (1,3). Övriga företag har dock presterat bättre med ett resultat på 55 miljoner kronor (38). 

Medlemsintäkterna var stabila på 217 miljoner kronor (215) där ett visst medlemstapp uppvägdes av ökad medlemsavgift.

– Jag känner stolthet över att LRFs verksamhet lyckats så väl med den tuffa omställningen till pandemin. Detta gäller både den operativa organisationen och de demokratiska processerna, liksom förmågan att hantera nya sakfrågor som aktualiserades, där det var extra viktigt med klassificeringen av jord- och skogsbruket som samhällsviktig verksamhet och att säkra möjligheten för utländsk säsongsarbetskraft att ta sig till Sverige, trots reserestriktioner och i många länder stängda gränser till följd av Covid-19, säger Anna-Karin Hatt, vd på LRF i en kommentar.

Läs mer om: LRF
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094