23948sdkhjf

Köttkonsumtionen fortsätter att minska

Den svenska köttkonsumtionen minskade under 2020 med nästan 4 kilo per person till en årsförbrukning på 78,6 kilo, det visar nya siffror från Jordbruksverket.

Totalt har den svenska köttkonsumtionen ökat med 23 procent sedan 1980 och 2016 nåddes toppnoteringen 88,4 kilo per person för att sedan minska för varje år sedan dess vilket till stor del förklaras av minskad import enligt

Mest äter svenskarna griskött men sedan 2013 har det skett en kontinuerlig minskning ner till dagens 29,6 kilo per person och år. Samtidigt har mängden fjäderfä som äts varje år fyrdubblats sedan 1980 till dagens 21,5 kilo per person och år. Men ökningen har stannat av under 2010-talet. Konsumtionen av nötkött har ökat från 18,3 kg 1980 till 22,5 kg per person 2020

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078