23948sdkhjf

Nestlé: högsta tillväxten på 10 år

Det schweiziska livsmedelskonglomeratet Nestlés aktie steg med 3,5 procent på torsdagen efter att bolaget under morgonen släppt en rapport som vittnade om den högsta tillväxten på tio år för ett enskilt kvartal.

Världens största livsmedelsleverantör har klarat covid-19-pandemin väl hittills, då efterfrågan på färdigpaketerad mat växt under de karantäner som införts periodvis under hälsokrisen.

E-handelssegmentet har expanderat och portföljen av hälsofokuserade livsmedel har noterat ett ökat intresse under den senaste tiden, skriver Nestlé i rapporten, där tidigare guidningar för 2021 om bibehållen tillväxt i medelhöga ensiffriga procenttal upprepas. 2020 var tillväxten 3,6 procent.

I första kvartalet ökade försäljningen med 7,7 procent, jämfört med en tillväxt på 4,3 procent för samma kvartal ett år tidigare. Det var klart bättre än förväntansbilden 3,3 procent inför rapporten, enligt konsensus insamlade av bolaget självt. Närmaste konkurrenten Danone noterade en försvagning i den organiska tillväxten på 3,3 procent i första kvartalet.

Bland de enskilda raderna står framför allt kaffe- och mejerikategorierna ut, med tillväxt om 9,9 procent respektive 15,7 procent. En annan påtaglig försäljningsökning noterades i husdjurskategorin, där tillväxten var 8,7 procent.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08