23948sdkhjf

Veg of Lunds rapport: Lanseringen av Dug viktig milstolpe

Livsmedelsföretaget Veg of Lund hade ett ebitda-resultat uppgående -2,2 miljoner kronor under det första kvartalet 20212 (-6,9). Nettoomsättningen uppgick till 84 tusen kronor (38 tusen).

"Den långsiktiga stigande efterfrågan på växtbaserade livsmedel och fokus på hållbarhet och hälsa innebär en fortsatt positiv möjlighet för Veg of Lund och våra produkter. Covid-19-krisen fortsätter och vi noterar att restriktioner delvis lättar i våra marknader", skriver vd och  medgrundare Thomas Olander i delårsrapporten.

Han uttrycker också hoppfullhet i vd-ordet: ”De senaste veckorna har England, en av våra viktigaste marknader, tagit en tydlig väg mot en ny vardag”.

I närtid ligger lanseringen av bolagets produkt Dug på tre marknader. Lanseringen av det växtbaserade mjölkalternativet, beskrivs i rapporten som en av de viktigaste milstolparna i Veg of Lunds historia.

Bolaget inleder försäljning i England och räknar med att nå konsumenter i Stockholm och Malmö innan utgången av andra kvartalet. Den tredje strategiska marknaden är USA, där Veg of Lund tecknat avtal med säljbolaget Organic Food Broker. Så småningom ska även lansering ske i Kina med Shanghai som utgångspunkt.

I rapporten framgår också att nya vd:n Cecilia Lindwall kommer att tillträda senast den 30 juni och att nya CFO:n Emma Källqvist ansluter den 1 juli.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08