23948sdkhjf

Bergendahls Foods vd lämnar: ”Logisk affär”

I samband med att Axfood köper upp Bergendahls partihandel lämnar Håkan Åkerström, vd för Bergendahls Food.

Fri Köpenskap kunde i går förmiddags berätta att Axfood köper Bergendahls partihandel samt en tiondel av stormarknadskedjan City Gross. En andel som över en femårsperiod kommer att öka till 30 procent.

I samband med affären lämnar också Bergendahls Foods vd Håkan Åkerström. Exakt datum är inte spikat i dagsläget.

När konkurrensverket ger klartecken så lämnar jag, vilket troligen blir i oktober-november, berättar han i en intervju med Fri Köpenskap.

Håkan Åkerström som tillträdde tjänsten den 1 september 2019 är nöjd med sin tid hos Bergendahls.

Det har varit ett väldigt spännande uppdrag. Vi hade ett tufft första år men lyckades få till en vändning med kostnader och marginal samt bra drag i omsättningen. Delvis på grund av pandemin så klart men också mycket av egen kraft. Det hade nog kunnat hända mycket även i egen regi men samtidigt är affären väldigt logisk så jag har full förståelse för den, säger han.

En stor fördel med affären är, som Fri Köpenskap skrev om i går, att den öppnar upp för en bredare expansion av City Gross.

När partihandelsdelen kommer in i Axfood-strukturen med nationell täckning öppnas möjligheten att expandera även till norra Sverige. Kring e-handeln finns också en del att lösa och där har ju Dagab en del spännande saker på gång i Bålsta. Med försäljningen skapas mindre risk för framtiden, förklarar han.

Något mål att få till en försäljning ingick däremot inte i arbetsbeskrivningen från start.

Mitt uppdrag var att bygga ett bra bolag, även om jag kände till att det här kunde hända. Däremot trodde jag inte att det skulle gå så snabbt, berättar han.

Vad händer för dig själv?

I och med att detta varit hemligt så har jag ju inte hunnit ta några kontakter men jag är 53 nu så något jobb till ska man väl ta.

Det är i dagligvaruhandeln du vill fortsätta eller?

Jag är mest intresserad av att det ska vara en spännande utmaning men med min erfarenhet så finns det nog en viss logik i att det skulle kunna bli så.

Vad tar du med dig från din tid hos Bergendahls?

Det har varit ett fantastiskt team och det tråkigaste är nog just att skiljas från det. Jag är oerhört stolt över de resultat vi åstadkommit och den framtidstro som finns i bolaget. Det tar jag med mig.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141