23948sdkhjf

Klart med ny vd för Norrmejerier

Krister Zackari blir Anders Fredrikssons efterträdare.

Nu är det klart vem som efterträder Anders Fredriksson som vd för Norrmejerier. Den 16 augusti tillträder Krister Zackari som ny vd för den ekonomiska föreningen. 

– Norrmejerier är ett fantastiskt fint, genuint företag som gör gott för konsumenter, kunder och för hela Norrland, och att få vara en del av det känns både kul och spännande och är ett viktigt ansvar som jag gärna tar, säger Krister Zackari i en kommentar.

Krister Zackari har lång erfarenhet av ledande roller i livsmedelsbranschen. Han har bland annat varit vd både för Lantmännen Cerealia och för Kraft Foods/Mondelez, i Sverige och Norden. 

Norrmejeriers styrelseordförande Göran Olofsson är mycket nöjd med med rekryteringen.

– Krister Zackari har lång erfarenhet av att leda stora organisationer och företag inom livsmedelsbranschen. Han har också erfarenhet från att leda i ekonomiska föreningar vilket är lite annorlunda jämfört med andra typer av företag och det är en styrka.

Göran Zackari är född och uppvuxen i Sundsvall och har rötter i Norrbotten och Tornedalen. Göran Olofsson är glad över att Krister Zackari lägger stort värde vid Norrmejeriers norrländska ursprung. 

– Det är viktigt för oss, säger Olofsson.

Anders Fredriksson lämnade Norrmejerier den 11 juni för att tillträda som vd för Löfbergs den 9 augusti. CFO:n Daniel Edblom är tillförordnad vd fram till dess att Krister Zackari tillträder den 16 augusti. 

Norrmejerier ägs av 410 lokala bönder, varav 330 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län.

  Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

  Kommentera en artikel
  Meddela redaktionen
  Företagens egna nyheter
  Se alla medlemsnyheter
  Mest läst
  Senaste nytt
  Se senaste nytt
  Utvalda artiklar
  Utvalda nyheter från förstasidan
  De blir först med svenska ekologiska bönor på burk
  Stacky’s tar in kapital
  Picadeli är på väg tillbaka – med mer digitaliserad salladsbar
  FTI avvecklas: Nytt bolag ska möta framtidens krav på producentansvar
  Så klarade Skåne-Möllan prisökningarna
  Utmanande kvartal för Midsona
  Andra Nordiska Medier
  Fri Köpenskap
  RS & FastFood
  Packnet

  Sänd till en kollega

  0.226