23948sdkhjf

Menigo tar helhetsgrepp om klimatkompensation

Tidigarelägger klimatneutralitetsmål med 20 år.

Menigo har satt nya mål om att bli restauranggrossistbranschens mest hållbara företag och tar därför ett helhetsgrepp om klimatkompensation. Samtidigt som de arbetar med att minska sina egna utsläpp av växthusgaser.

– Att minska våra egna utsläpp är en mycket viktig del i hållbarhetsarbetet. Samtidigt måste vi öka tempot ytterligare med tanke på de globala klimatförändringarna. Därför börjar vi att klimatkompensera den 1 juli. Det innebär också att vi tidigarelägger vårt mål om att bli klimatneutrala från 2050 till 2030, säger Jonas Köhler, vd på Menigo i en kommentar.

Idag är ungefär 80 det drivmedel som används i verksamheten, och all el som driver företagets anläggningar, förnyelsebart. Även överskottsvärme från kyl- och frysanläggningar tas till vara på och solceller har installerats på anläggningarna i Karlstad och Sundsvall.

De klimatkompensationsprojekt som Menigo stödjer är skogsprojekt som binder koldioxid och förbättrar hälsa och levnadsvillkor för lokalbefolkning i Indonesien och Kenya. Menigo stödjer även ett projekt för energisnålare spisar till hushåll i Raichur i Indien som förbrukar omkring 67 procent mindre ved än traditionella spisar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.096