23948sdkhjf

Humble köper ytterligare två bolag

Humble Group ser inte ut att dra ner på förvärvstakten.

Humble Group har på kort tid köpt ett flertal bolag, nu senast godisföretaget Wellibites, och det ser inte ut som om det var det sista. Nu köper koncernen nämligen de två svenska företagen Nordfood  och Be:Son Gross som är verksamma inom kolonial och eko- och miljövänliga FMCG-produkter.

– Med förvärven av Nordfood och Be:Son får vi in ett starkt entreprenörsteam som adderar ytterligare strategiska värden till Humbles position som ett ledande handelshus för framtidens FMCG-produkter. Bolagen har en lång historik med bevisat hög lönsamhet och starka kassaflöden, vilket genererar stora finansiella värden och som möjliggör att vi kan hålla en fortsatt hög förvärvstakt, säger vd för Humble Group, Simon Petrén i en kommentar.

Köpeskillingarna uppgår till fasta ersättningar om 62 miljoner kronor samt rörliga tilläggsköpeskillingar om upp till 14 miljoner kronor. Av köpeskillingarna ska 37,2 miljoner kronor erläggas kontant och resterande 24,8 miljoner kronor i form av vederlagsaktier, vilka emitteras till en kurs om 24,00 kronor.

Be:Son Gross har varit verksamma sedan 1986 och har sedan starten haft en underliggande lönsamhet för alla år och Nordfood har haft en stark omsättningstillväxt och stark lönsamhet sedan grundandet 2010. Bolagen har tillsammans en omsättning och EBITDA för de senaste 12 månaderna på 286,5 miljoner kronor respektive 18,0 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093