23948sdkhjf

Hon blir vd för Sydgrönt: ”Sökt stark och värdestyrd ledare”

Sara Bergers efterträdare som vd för Sydgrönt blir Anna Törnebrant. Törnebrant, som arbetat inom livsmedelsbranschen sedan 2007, tillträder den 1 oktober.

– Sydgrönt är ett företag med starka värderingar som linjerar väl med mina egna gällande hållbarhet, hälsa och svensk kvalitet. Jag ser fram emot att axla rollen som vd och driva Sydgrönt framåt på ett hållbart sätt, med fortsatt tillväxt och mot en ökad medlemsnytta, säger Anna Törnebrant i en kommentar.

Törnebrant har närmast fem år på Royal Canin bakom sig där hon jobbat med marknad och försäljning i olika företagsledande roller. Innan dess var hon på Mars och Barilla. Nu blir hon vd för Sydgrönt som är Sveriges största leverantör av svenskodlad frukt och grönsaker.

– Vi har sökt en stark och värdestyrd ledare som trivs med att driva företag i en hög förändringstakt. Hennes affärsmannaskap och erfarenheter från livsmedelsbranschen är en styrka som kommer att vidareutveckla Sydgrönt i en positiv riktning, säger Sydgrönts ordförande Lars Wall Persson i en kommentar.

Anna Törnebrant efterträder Sara Berger som efter fyra år som vd för Sydgrönt val att gå vidare till en tjänst som global vd för ärtdrycksföretaget Sproud.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.156