23948sdkhjf

Utbyggnad av Glada Bonden stoppas

I slutet av förra året stod det klart att den ekonomiska föreningen Glada Bonden skulle ta över Boxholms Mejeri. Planerna var redan då att investera i verksamheten och expandera bland annat genom att bygga en ny lagerlokal, planer som nu alltså fått ställas in, det skriver Corren.

Till en början fick Glada Bondens byggplaner grönt ljus från Boxholms kommuns samhällsbyggnadsnämnd, trots att det fanns en begränsning i hur marken får användas. Det var de här begränsningarna som gjorde att länsstyrelsen beslöt, efter överklagande från boende i området, att ge Glada Bonden sitt nej.

– Grannarna vill inte ha ett nytt hus mot sin tomtgräns och sen är det faktiskt prickmark på området, vilket betyder att du egentligen inte får bygga där förutom med små avvikelser. Det visste vi ju om men vi tog en chansning för vi tyckte att det skulle vara bra med arbetstillfällen hos mejeriet, säger Arne Karlsson (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, till Corren.

Beslutet innebär att planerna på expansion av mejeriet nu sinkas då det kan ta upp till två år att få igenom och på så vis få bort prickmarken. 

Glada Bondens vd Anders Birgersson säger till Corren att han hoppas kunna nå en lösning tillsammans med grannarna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078